divendres, 26 de març del 2021

El Jardí de l’Àvia (el Jardín de la Abuela)

Heu sentit a parlar del Jardí de l’Àvia (o Grandmother’s flower garden, o el Jardín de la Abuela? És un clàssic en el món del patchwork i s’engloba dins del English paper piecing, que també l’he explicat en aquest blog. En aquesta tècnica, que és ideal per a les persones principiants, s’utilitzen peces de paper pretallades amb una forma hexagonal per crear patrons en forma de flor.

Els orígens del Jardí de l’Àvia es remunten a l’Anglaterra de 1770, que és la data del primer patró hexagonal que es va trobar. Però el seu nom es va encunyar cap al 1830 quan es va aplicar hexàgons en un quilt amb diferents teles per crear figures de flors. En aquella època, aquest clàssic del patchwork va ser molt utilitzat perquè permetia reaprofitar els trossos de tela sobrants. De fet, era tan popular que la revista Godey va publicar un patró d’aquest bloc per utilitzar-los en els quilts.

Per crear el teu Jardí de l’Àvia és fonamental que calculis el nombre de peces hexagonals que necessitaràs. En funció de la mida del bloc i de cada peça hexagonal, n’hauràs de fer més o menys. Un cop fetes, has de decidir quina tècnica utilitzaràs per unir les peces. Tradicionalment, el Jardí de l’Àvia s’ha vinculat amb l’English Paper Piecing, però també pots cosir les peces a punt de trobada. Això sí: necessitaràs un regle d’hexàgon.

A mesura que practiquis aquesta tècnica, veuràs com t’atreveixes a combinar els blocs en forma de flor amb altres figures geomètriques. I si tens dubtes, a 100% Patchwork, t’ajudarem. 

 


 

 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada