divendres, 26 de febrer del 2021

L’appliqué o aplicacions de patchwork

 El món del patchwork amaga un munt de tècniques per crear peces d’allò més boniques. Una d’aquestes és l’appliqué (o aplicacions de patchwork) que permet crear figures decoratives que es reconeixen fàcilment, com ara un ocell, una caseta, un vestit... amb trossos de tela de diferents estampats i textures.

Per exemple, pots crear un dibuix format per diferents peces cosides sobre la tela base, sobreposar les peces sobre altres per completar el dibuix  o enganxar-les directament amb una entretela adhesiva.

A l’hora de fixar l’aplicació a la tela, existeixen dos tipus d’aplicació:
1.    L’aplicació amb festó. Que es pot enganxar amb paper adhesiu de doble cara (fusible o fused appliqué), o bé cosir-la a sobre les vores amb el punt de festó, que també n’he parlat en aquest blog.
2.    L’aplicació amb punt amagat. Es tracta de girar les vores de la tela cap a dins i es cus la peça amb el punt amagat, que també n’he parlat en aquest blog. A l’hora de girar les vores cap a dins, existeixen diferents opcions. Una és cosint una peça d’entretela darrere i donant la volta a ambdues teles; una altra és girant les vores amb l’ajuda d’una plantilla de freezer paper; també es pot girar la tela amb l’ajuda d’una agulla o, per últim, la més recent és girar les vores amb els pals Apliquick.

Com veieu, l’appliqué és una tècnica molt útil per donar vida a les teves peces de patchwork. Com sempre, estaré encantada d’assessorar-vos a la botiga de 100% Patchwork.

 


 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada