divendres, 18 de desembre del 2020

Descobrint el paper piecing!

 

El patchwork engloba un munt de tècniques mitjançant les quals s’aconsegueixen creacions diferents. Per això, en aquest blog, anirem parlant de cadascuna d’elles perquè el món del patchwork ja no tingui cap mena de secret per a tu. Comencem amb el paper piecing!

Es tracta d’una tècnica de patchwork que procedeix del Regne Unit i data del 1889, aproximadament. El paper piecing consisteix en peces de paper pretallades que donen lloc a un patró. D’aquesta manera, després es recobreix amb petits retalls de tela que s’embasten entre ells per crear diferents formes i dissenys. Aquesta tècnica és molt útil per aprofitar restes de teles que han sobrat d’altres creacions.

A més, el paper piecing ofereix un acabar molt original, amb un aspecte artesà. Existeixen variants d’aquesta tècnica com l’english paper piecing en què s’utilitza la costura a mà per fixar un tros de tela a un paper pretallat. La resta de figures es van unint i, un cop fet, es retira el paper. Quant al Foundation paper piecing, el patró es dissenya directament en un tros de paper com si fos un bloc complet i, sobre aquest mateix, es cusen els retalls de tela.

Si vols més informació, des de 100% Patchwork, estaré encantada d’assessorar-te en aquesta i altres tècniques de patchwork.
 
 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada