dimecres, 27 de gener del 2021

La tècnica del log cabin

 El log cabin (o cabanya de troncs) és un dels blocs més típics de patchwork i, alhora, és una tècnica en si mateixa. S’anomena així per la seva semblança amb les cabanyes de troncs en què cada element reposa a sobre d’un altre per formar l’estructura. La seva història es remunta a l’any 1830 quan es van trobar blocs de log cabin a la vestimenta de les mòmies. Més endavant, a partir del 1860, aquests blocs van començar a simbolitzar els valors i l’esperit americà durant la presidència d’Abraham Lincoln. De fet, el log cabin solia construir-se al voltant d’una peça central quadrada, el color de la qual tenia diferents significats. Per exemple, el vermell simbolitzava el foc de la cabanya.

Quant a la tècnica, en el log cabin, les peces s’enumeren començant pel centre del disseny i no importa en quin sentit vagin els números (a la dreta, a l’esquerra, a ambdós costats...). A l’hora de cosir, amb el patró de paper a sota, la primera peça, la del centre, és l’única que es col·loca del dret i, a partir de la número 2, totes es posen del revés i es cusen per un sol costat. Per exemple, la segona peça es col·loca just a sobre de la peça 1, però del revés i ajuntant dret amb dret. Se li dóna la volta al paper i es cus per la línia que separa la peça 1 i 2. Després se li torna a donar la volta i en obrir la tela, es planxa perquè segueixi el patró definit. Així doncs, es tracta de repetir el procés per anar cosint les teles en l’ordre que marquen els números.

Què et sembla? T’hi atreveixes? A 100% Patchwork disposem dels materials perquè puguis practicar el log cabin, una de les tècniques més conegudes del patchwork.

 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada